شارژر های وایرلس یا همان شارژر های بی سیم امروزه مورد توجه اکثر کاربران و دوست داران تکنولوژی قرار گرفته است، به گونهای که این سوال برای اکثر کاربران گوشی موبایل ایجاد می شود که مزیت شارژر بی سیم نسبت به شارژر های دیواری و معمولی چیست؟ و با توجه به قیمت بالایی که به نسبت شارژر های دیگر دارد خریدن این محصول ارزش دارد یه خیر!
در این مقاله آهیل مارکت سعی کرده از مزایا و معایب شارژر های وایرلس، و نحوه کارکرد این شارژر ها به صورت مختصر، توضیحی به علاقه مندان این مدل شارژر ها داده شود تا در هنگام خرید شارژر موبایل بتوانند انتخاب دقیق تری داشته باشند.
نوع عملکرد شارژر وایرلس
این نوع شارژر ها به صورت کلی از طریق القای الکترومغناطیسی موجب شارژ شدن دیوایس مورد نظر می شوند، نوع کارکرد این دستگاه به این صورت می باشد که دستگاه دارای دو سری سیم پیچ سلف گونه است، که سیم پیچ اولیه انرژی گرفته شده از منبع انرژی را به به یک میدان مغناطیسی تبدیل کرده و سیم پیچ دوم میدان مغناطیسی ایجاد شده را به انرژی تبدیل می کند. که در نهایت انجام این فرایند به صورت متوالی موجب شارژ شدن دستگاه مورد نظر می شود.
در نوع دیگری که این شارژر ها دارند با روش تشدید میدان مغناطیسی، که می توان گفت تا حدودی به نوع اول شبیه می باشد باعث شارژ دستگاه شده، که در این روش میدان مغناطیسی عظیم تری ایجاد می شود که کاربر می تواند به صورت همزمان چندین دستگاه را با هم شارژ کند.
استاندارد های شارژر های وایرلس
با توجه به رشد روز افزون این تکنولوژی رقابت تنگاتنگی بین برند های سازنده شارژر های بی سیم ایجاد شده که با توجه به جریان این عرصه طبیعتا استاندارد هایی به وجود آمده تا کیفیت محصول تولید شده بالاتر باشد و کاربر بیشترین میزان رضایت را نسبت به این محصول داشته باشد.
استاندارد Qi
از معروف ترین استاندارد هایی که در بین شارژر های بی سیم وجود دارد می توان به استاندارد Qi اشاره کرد که در اکثر برند های بزرگ دنیا از آن استفاده می شود.
قدرت انتقال ولتاژ الکترومغناطیسی در این استاندارد چیزی در حدود ۵ وات می باشد که مساوی با انتقال انرژی با شارژر های سیمی می باشد، ولی از نکات منفی که دارد محدود بودن فاصله دستگاه مورد نظر به شارژر می باشد که ۴ سانتی متری است، و اگر فاصله دیواس مورد نظر با شارژر بیش از این فاصله باشد دستگاه شارژ نمی شود.
استاندارد AirFule
این استاندارد هم مانند شارژرهای Qi از القای الکترومغناطیسی برای انتقال انرژی استفاده می کند، با این تفاوت که این دو تکنولوژی با هم یکسان نبوده و از همدیگر پشتیبانی نمی کنند. در واقع اگر گوشی کاربر از استاندارد شارژ بی سیم Qi برخوردار باشد نمی تواند دیوایس خود را با شارژرهای بی سیم AirFuel شارژ کند.
استاندارد Powermat
این استاندارد که از استاندارد های نسبتا جدید در بازار شارژر های وایرلس بوده از لحاظ عملکرد همانند Qi بوده با این تفاوت بزرگ که توانایی شارژ همزمان چند دستگاه را دارا بوده که این عمل پیش از این در Qi امکان پذیر نبود.
استاندارد WattUp
Wattup جدید ترین استاندارد موجود در بازار شارژر های بی سیم می باشد که از مهمترین ویژگی های آن می توان به از بین رفتن محدودیت ۴ سانتی متری آن اشاره کرد، این شارژر ها که هنوز به صورت عمده در بازار ها موجود نمی باشد توانایی این را دارند که دستگاه کاربر را تا فاصلهای حدود ۴٫۵ متر شارژ کنند، که می توان گفت این اتفاق از مهم ترین اتفاقات حوزه تکنواوژی بوده که کاربر را از بند هر گنه سیمی آزاد کرده.
استاندارد Airpower
شرکت اپل به تازگی شارژری معرف کرده که از تکنولوژی Qi بهره می برد. که این شارژر می تواند همه آیفون هایی که توانایی شارژ وایرلس دارد را شارژ کند، و از دیگر ویژگی های مثبت این شارژر توانایی شارژ همزمان چند دستگاه با یکدیگر بوده که کار شارژ دیوایس ها را برای کاربر بسیار آسان کرده.
هنگام خرید شارژر وایرلس به چه نکاتی باید توجه کرد؟
اگر قصد خرید شارژر بی سیم دارید، قبل از خرید آن باید به یک سری نکات توجه کنید تا بهترین گزینه را انتخاب کنید.
ولتاژ خروجی شارژر وایرلس: از مهم ترین نکاتی که هنگام شارژر بی سیم باید یه آن توجه کرد میزان ولتاژ و شدت جریان خروجی شارژر می باشد که باید با توجه به دستگاه مورد نظر کاربر تهیه شود تا به دستگاه هیچ گونه آسیبی نرسد.
شارژهای معمولی دارای جریان های خروجی 1 یا 3 آمپر می باشند. این شدت جریان با توجه به ظرفیت باتری کاربر انتخاب شده است. اگر شارژر شما ، شدت جریانی پایین تر از جریان مورد نیاز دستگاه داشته باشد ، پر شدن شارژ بسیار زمان بر خواهد بود و بلعکس اگر شارژر شما ولتاژ خروجی بیش از نیاز گوشی به کاربر دهد می تواند موجب آسیب رسیدن به باتری شود.
شکل و ظاهر: نکته دیگری که قابل توجه است، شکل ظاهری شارژر بوده که کاربر می تواند وابسته به سلیقه خود آن را انتخاب کند،
که می تواند در مدل های دایرهای شکل، مستطیلی یا حتی صاف باشد.
فست شارژینگ: از قابلیت های مهم دیگری که بعضی از این شارژر ها دارند می توان به شارژ سریع آن ها اشاره کرد که سرعت شارژ کردن دیوایس های کاربر را چندین برابر سریع تر می کند.
مزایا و معایب شارژر وایرلس
طبیعتا از مهم ترین مزایای شارژر های وایرلس، بی سیم بودن آن است که باعث شده کاربر از شر دست و پا گیر بودن کابل شارژ خلاص شده و فضای کمتری اشغال می شود.
از طرفی خرید شارژر های وایرلس معایبی نیز دارد که مثلا نمی توان هنگام شارژ کردن دیوایس از آن استفاده کرد. باز با این شرایط اکثر کاربران نسبت به این قضیه باز خورد خوبی نشان داده و جذب آن شدهاند.
در زمینه پیشرفت این فناوری، میتوان به Pi Charger اشاره کرد که قرار است سال آینده به بازار های جهانی عرضه شود. نکتهی حائز اهمیت این شارژر این است که با ایجاد یک میدان مغناطیسی دایره فرم، گجتهای نزدیک آن شارژ میشوند. با وجود این که چند سالی از معرفی فناوری شارژ بیسیم میگذرد، اما به لطف تلاش بیوقفه شرکتها برای بهبود این فناوری و استفاده کردن سامسونگ و اپل از آن، در آیندهی نزدیک میتوانیم انتظار همهگیر شدن شارژ بیسیم در اکثر جا های دنیا باشیم.
شارژر وایرلس
-
شارژر بی سیم کلومن پلاس مدل +KCH-1
1,000,000 تومان950,000 تومان